У харківське метро набрали перший одинадцятий клас

У підземці навчаються здебільшого першачки.

На п`ятьох станціях Харківського метрополітену вчаться діти 61 класу з усіх районів міста.

Останнім сформувався невеликий клас із 11-класників. Першого вересня було відомо, що усі випускники обрали онлайн. Але 4 вересня єдиний клас з одинадцятикласників почне навчання, у ньому ще є вільні місця.

«Поки що у цьому класі семеро дітей, і вони вчитимуться на станції метро «Перемога». Навіть якщо їх буде семеро, ми навчатимемо їх. У нас ще є резерв, ми можемо відкрити ще сім класів», — повідомила директорка департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко.

Набір до класів у метро триває. Яещо бажаючих виявиться більше, ніж облаштовано класів, то чиновники обіцяють попросити метрополітен про додаткові місця. 

На п`ятьох станціях підземки у Харкові вчаться понад 1000 дітей у 61-му класі. Майже половина, 23 класи, — це першачки. Батьки приводять їх уранці до школи або до станції метро за домовленістю, а після трьох уроків забирають додому. У класах, які змогли облаштувати на переходах станцій метро, разом із учителями працюють тьютори і психологи, вони допомагають дітям.

Школярів тут годують. 

Нагадаємо, у більшості міст України 1 вересня учні пішли до шкіл. У Харкові немає жодного укриття у школах, виконаного за стандартами ДБР. Тому мер Ігор Терехов запропонував створити класи і навчати дітей у переходах метро. На станціях поставили пластикові вікна, влаштували звукоізоляцію, відремонтували туалети. У класах установили парти, столи для вчителів, екрани і проектори, кулери з водою.

Діти вчитимуться у метро тричі на тиждень, ще два дні навчання проходитиме онлайново.

Як писав KharkovNEWS.info, цьогоріч до харківських шкіл пішли 7000 першокласників, що майже удвічі менше, ніж до повномасштабного вторгнення. Освітній процес розпочався у 184-х школах міста, попри те, що п`ять закладів освіти повністю зруйновані.

Джерело

Новости Харькова