У Грозі на Харківщині залишаються симпатики “русского мира” – начальник РВА

Начальник Куп’янської РВА Андрій Канашевич в етері “Еспресо” розповів про настрої в селі Гроза на Харківщині, де російська ракета вбила 59 людей. А також – про стан поранених та допомогу місцевому населенню.

“Що стосується покидьків, які навели (ракету – Ред.). Люди обурені. Вони їх знають, вони жили в Грозі, вони місцеві. Якби вони були тут, можна сказати, що їх би розірвали на шматки. Важко оцінювати тих, хто залишився – в кого які думки. Але ця трагедія, я думаю, що вона вправила мозок для багатьох людей, які в чомусь мали якісь сумніви, – вважає Канашевич. – Я сподіваюся, що це впливає на розум людей, хоча, звичайно, залишаються ті, хто має симпатію після такого. Ми знаємо, що після деокупації частина людей – ті, які співпрацювали з окупаційними військами, вони виїхали й знаходяться на території росії. Безумовно, люди, які проживають у нас, якісь люди, вони мають контакти з тими, хто знаходиться за кордоном. Наскільки я знаю СБУ в нашому районі особливо активно працює, виявляє та контролює ситуацію“.

Слідчі та експерти 12 жовтня повідомили, що завершили ідентифікацію останків усіх загиблих від ракетного удару по селу Гроза. Їх 59. У лікарнях залишаються п’ятеро поранених.

“Два – середньої тяжкості, і три – досить тяжкі поранення. Але, за наявною інформацією, лікарі стабілізували стан, і сподіватимемося, що люди одужають”, — сказав начальник Куп’янської РВА.

Джерело

Новости Харькова