У боях із російськими окупантами загинули два захисника із громади на Харківщині

Бійці загинули на Запоріжжі та Куп’янщині.

Лозівська громада втратила двох мешканців, які захищали Україну на фронті.

Микола Цапенко загинув при виконанні бойового завдання на Запоріжському напрямку 23 грудня 2023 року. Він потрапив під масований обстріл під час евакуації тяжко поранених бійців з гарячої лінії зіткнення з ворогом. 

Микола Цапенко. Фото: Катеринівський старостинський округ

Микола Цапенко народився 26 липня 1970 року. Після повномасштабного вторгнення він одразу хотів піти на фронт, втім через стан здоров’я родина його відмовила. Коли у 2023 році призвали сина, Микола Цапенко потайки від родини вступив до лав ЗСУ, де отримав звання старшого сержанта, та посаду командира бойової машини, розповіли у Катеринівському старостинському окрузі Лозівської міської ради.

Ще один мешканець Катеринівки, стрілець-помічник гранатометника, солдат Іван Беспальченко загинув 20 грудня 2023 року внаслідок штурмових дій противника в районі Іванівки Куп’янського району Харківської області.

Іван Беспальченко. Фото: Катеринівський старостинський округ

Іван Беспальченко народився 27 грудня 1974 року у селі Катеринівка Лозівського району, у працьовитій дружній родині. Змалечку ріс спокійним, усміхненим, доброзичливим, відповідальним, завжди готовим прийти на допомогу. У 1982-1992 роках здобув освіту у Катеринівській школі. 

Після закінчення школи здобув спеціальність електрозварювальника. У 1993 році пішов на строкову службу до лав ЗСУ. Після повернення з армії працював у рідному колгоспі на пожежній машині.

«Зустрів свою другу половинку – Людмилу, створив родину. Вони прожили у любові та злагоді 24 роки. Мають двох чарівних донечок Юлю та Віку та синочка Діму. Іван не боявся роботи, господарював, вирощував у теплицях городину, виховував дітей», — розповіли у громаді. 

У листопаді 2022 року Іван Беспальченко став на захист Батьківщини.

Сьогодні, 21 січня захисника поховали на Катеринівському кладовищі. 

Як писав KharkovNEWS.info, на війні загинув десантник із Харківської області. Захисник служив у десантно-штурмовій бригаді.

Джерело

Новости Харькова