Вулицю у місті на Харківщині хочуть назвати іменем загиблого комбата

Розпочато громадське обговорення.

Вулицю Ковпака у Барвінковому пропонують перейменувати на честь загиблого комбата «Карпатської Січі» Олега Куцина.

Для цього Барвінківський виконавчий комітет запустив обговорення. Пропозицію щодо перейменування вулиці надійшла від Харківської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережна деколонізація. У Харкові цього року потрібно перейменувати 470 вулиць

Обговорення проводять в електронній формі на сайті Барвінківської міськради. Взяти участь у ньому можна за посиланням тут. Також пропозиції та зауваження у питанні перейменування цієї вулиці приймають за адресою — місто Барвінкове, вулиця Центральна, 8, та електронною адресою — [email protected]. Обговорення триватиме два місяці — до 15 березня. Результати оприлюднять на сайті Барвінківської міськради за 15 днів після завершення обговорення.

Як писав KharkovNEWS.info, Олег Куцин був громадським, політичним і військовим діячем, командиром батальйону 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних сил України «Карпатська Січ», керівником «Легіону Свободи».

Почав боротьбу за Українську державу ще у 1989 році на Закарпатті. У 1995 році долучився до учасників вшанування героїв Холодного Яру. За два роки став членом Історичного клубу «Холодний Яр», потім заступником голови. У перший день повномасштабного вторгнення відновив разом із побратимами добровольчий батальйон «Карпатська Січ». Брав участь у боях у Київській області, за деякий час став на захист Харківщини.

Загинув Олег Куцин 19 червня 2022 року. Це сталося у селі Вірнопілля Оскільської громади (Ізюмщина). Комбат був у командному пункті, коли росіяни відкрили вогонь з артилерії.

Джерело

Новости Харькова