Волонтер із Німеччини привозить земляків на Харківщину – розвінчувати міфи РФ

Фото: пресслужба Східного ОТО НГУ

“У нас у Німеччині є дуже різна інформація. Багато людей, які не знають українців, можуть бути відкриті для пропаганди з Росії”, – каже волонтер Маттеус Вазнек. Зі своїми співгромадянами днями він побував у Харкові, Руській Лозовій та Питомнику.

Волонтер із Німеччини Маттеус Вазнек створив проєкт прямої комунікації німців та українців. Його мета – зруйнувати міфи російської пропаганди, які ще досить сильні в Німеччині.

“Це важливо, тому що в нас у Німеччині є дуже різна інформація. Багато людей, які не знають українців, можуть бути відкриті для пропаганди з Росії, яка стверджує, що українці самі себе вбивають, що тут одні нацисти тощо. Тому важливо, щоб наші друзі змогли розповісти у своїх землях те, що вони бачили на власні очі”, – вважає волонтер.

Подробиці про приїзд Вазнека та шістьох його земляків до Харківської області повідомили в Східному ОТО Нацгвардії України. Нацгвардійці супроводжували німецьких гостей. Усі, хто приїхав, – волонтери з різних куточків Німеччини. Маттеус – не лише ідеолог цього заходу, а й перекладач. Такою групою візитери побували в Руській Лозовій, де побачили розбиті будинки, могили, позиції, залишені російською армією, та склади знищеної техніки РФ.

“Усюди видно безліч речей, що вказують на те, що тут було величезне скупчення російських військ, зокрема, занедбані іржаві боєприпаси, шматки форми та взуття окупантів, коробки від сухпаїв, окопи, вириті нашвидкуруч і укріплені чомусь мішками із пластиковою стружкою “, – описала картини побаченого гостями пресслужба НГУ.

Джерело

Новости Харькова