Володимир Зеленський передав орден батькам загиблого на Харківщині командира «Фрайкору»

"Золоту Зірку" отримав Георгій Тарасенко.

Георгій Тарасенко був посмертно нагороджений званням «Герой України».

Президент України Володимир Зеленський передав орден «Золота Зірка» батькам загиблого командира добровольчого підрозділу «Фрайкор» Георгія Тарасенка. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі «Фрайкору».

Нагадаємо, Георгій Тарасенко ще у 17 років став добровольцем під час захисту сходу України. Це було навесні 2014 року. За три роки створив добровольчий підрозділ «Фрайкор», який і очолив. Учасники добровольчого підрозділу з того часу служили в АТО та ООС.

Із початком повномасштабного вторгнення Георгій Тарасенко обороняв Харків. 25 березня 2022 року у бою за звільнення села Мала Рогань у Харківському районі отримав смертельне поранення. Йому було лише 25 років.

Поховали Георгія Тарасенка біля Мотронинського монастиря у Черкаській області, поряд з пам’ятником загиблим воїнам 93-ї бригади «Холодний Яр». Іменем Георгія Тарасенка назвуть вулицю у Харкові.

Фото: «Фрайкор»

Як писав KharkovNEWS.info, Володимир Зеленський підписав указ щодо присвоєння Георгію Тарасенку звання «Герой України» (посмертно) у квітні 2022 року.

Джерело

Новости Харькова