Внаслідок ворожої атаки на Харків понад 1000 споживачів залишаються без світла

Також в багатьох будинках відключено газ.

Внаслідок обстрілу Немишлянського району та влучання «шахедів» у нафтобазу, без електропостачання понад тисяча споживачів залишились без світла. 

Усі постраждалі — мешканці будинків по вулиці Котельній. Спеціалісти вже працюють над поверненням світла, зауважив начальник ХОВА Олег Синєгубов. За даними міського голови Ігоря Терехова, 1030 будинків залишаються без світла, більшість — в приватному секторі. 

Крім того, деякі домогосподарства тимчасово відключенні від газопостачання, поки рятувальники не завершать необхідні роботи. Фахівці Харківської міської філії «Газмережі» продовжують працювати на місці та обстежують газові мережі.

Тепло- та водопостачання є в усіх будинках, повідомив Ігор Терехов.

Профільні служби продовжують бути на місцях: усувати наслідки влучання й пожежі, документувати вчинений терористичний акт, надавати необхідну допомогу постраждалим.

Як писав KharkovNEWS.info, пізно ввечері 9 лютого завдавали ударів «шахедами» з Бєлгородської області. Через влучання у нафтобазу стався витік палива та загорівся приватний сектор у Немишлянському районі. За даними поліції, у сховищі було 3 700 тонн палива. Згоріли 15 будинків, загинули семеро людей, ще троє поранені. В одному будинку Росія убила цілу сім’ю, найменшій дитині було пів року. Загинуло літнє подружжя. Надзвичайники врятували понад 57 осіб, які залишились без житла. Для постраждалих відкрили штаб допомоги.

Джерело

Новости Харькова