Росіяни лякають харків’ян «відсутністю продавців» у місті

Інформація шириться у проросійських пабліках.

Росіяни вигадали новий фейк про Харків.

У проросійських пабліках поширюють інформацію про те, що на ринках Харкова майже не залишилося продавців. У фейковому повідомленні запевняють, що попри заяву харківського міського голови Ігоря Терехова про відсутність паніки та евакуації, люди виїжджають із міста, зокрема підприємці.

«Торговых точек по минимуму, людей фактически нет, товары никто не покупает. Это связано с тем, что предприниматели вывозят свои активы из города, а местное население планомерно эвакуируется в тыловые области Украины. Для Харькова данная тенденция является критической: кроме вывоза производства на «западенщину», в городе остается все меньше бизнесменов, за счет которых казна пополняется налогами», — сказано у фейку.

Проте у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зазначили: поширена у проросійських пабліках інформація є фейковою. У місті немає паніки, люди не евакуюються, а лише уникають масових скупчень через загрозу російських обстрілів.

«Правда: Харків справді потерпає від російських терористичних обстрілів, але масової втечі населення з міста немає, як немає й паніки. За словами Ігоря Терехова, сьогодні населення міста залишається на тому ж рівні, що й до масованих атак на енергетичну інфраструктуру. Деякі харків’яни справді уникають масових скупчень, адже чергового удару ворог може завдати в будь-який момент, а його ціллю може стати будь-який цивільний об’єкт», — пояснив Центр.

Фейк. Скрин: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни вигадали фейк про банер у Харкові з перефразованим висловлюванням Путіна. У фейковому повідомленні йдеться про те, що банер розміщений у харківському метро.

Джерело

Новости Харькова