Військові аналітики повідомляють про просування росіян у напрямку Куп’янська

Росіяни ведуть штурми на південному і північному сході від міста, що має тактичне значення.

Окупанти могли посунутися на Куп’янському напрямку на кількасот метрів.

Експерти Інституту вивчення війни вивчила геолокаційні кадри і дійшли висновку, що російські війська стано на 22 жовтня просунулися на південний захід від Першотравневого (21 км на північний схід від Куп’янська), на південний захід від Ягідного (22 км на південний схід від Куп’янська)”, – йдеться у звіті ISW за 22 жовтня.

Генштаб ЗСУ офіційно не повідомляв про це, натомість в офіційному зведенні йдеться про 15 відбитих російських атак у районах Синьківки та Іванівки.

Аналітики Інституту вивчення війни також оперують даними українського експерта Костянтина Машовця, який припускає, що російські війська останніи днями призупинили наступальні операції біля Іванівки, щоб відреагувати на наступ українських військ на Орлянку (22 км на схід від Куп’янська).

«Машовець повідомив, що частини російської 2-ї мотострілецької дивізії (1-ша танкова армія Західного військового округу) посилили російські сили на Куп’янському напрямку, а російський військовий блогер також заявив, що частини російської 1-ї танкової армії відбивають українські контратаки на цьому напрямку. Прессекретар командування Сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо заявив, що російські війська перекидають на Куп’янський та Лиманський напрямки резерви, що складаються в основному із призовників-в’язнів «Шторм-Z», –  звітує ISW.

Нагадаємо, останній тиждень окупанти щодня по 20-30 разів атакують позиції ЗСУ на Куп`янському напрямку. 19 жовтня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний побував тут на позиціях і подякував усім підрозділам, які тримають фронт.

«Також провели роботу на Купʼянському напрямку, де окупанти продовжують наступальні дії. Наші хлопці та дівчата міцно тримають оборону у надскладних умовах. Дякую кожній бригаді, усім захисникам, хто в бою за Україну», — написав Залужний.

Джерело

Новости Харькова