Відомий харківський паб три роки не платив за оренду землі

Паб розташований у Немишлянському районі.

Власник не оформив документи на землю та не сплачував оренду понад три роки.

Господарський суд Харківської області зобов’язав фізичну особу-підприємця сплатити понад 340 000 гривень, які він не перераховував за оренду земельної ділянки на бульварі Юр’єва. Слідчі встановили, що підприємець користувався землею незаконно, бо не оформив документи на земельну ділянку та не сплачував орендну плату. Тому прокуратура звернулася до суду.

«Підставою для звернення з позовом до суду став факт незаконного використання земельної ділянки на території Немишлянського району м. Харків, а саме по бульвару Юр’єва. Встановлено, що на земельній ділянці розташована двоповерхова нежитлова будівля загальною площею майже 400 кв. м, яка належить на праві приватної власності підприємцю. Однак, всупереч вимогам законодавства, земля під зазначеним об’єктом нерухомості не була оформлена понад 3 роки. Таким чином, підприємець використовував земельну ділянку, яка належить Харківській міській територіальній громаді, не сплачуючи орендну плату, чим завдав збитків на суму понад 340 тис. грн», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Позов прокуратури суд задовольнив. На сьогодні рішення суду виконане, підприємець сплатив гроші до місцевого бюджету.

За інформацією KharkovNEWS.info, це паб The Counselor («Советник»).

Як писав KharkovNEWS.info, у власність держави повернули ставок та землі лісгоспу в Харківській області. Це ставок у Куп’янському районі поблизу села Новоселівка та прибережна смуга площею майже 60 гектарів.

Джерело

Новости Харькова