Відновити зруйнований під час останньої атаки освітній заклад неможливо — Терехов

Це попередні висновки експертів.

Заклад освіти знаходиться у Холодногірському районі.

Через останню ракетну атаку у Харкові сталися значні руйнації. По вулиці Благовіщенській у Холодногірському районі пошкоджені 30 будівель, із них 23 — це житлові будинки. Також зруйнований заклад освіти. Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону 18 січня, відновити заклад освіти неможливо. Із пошкоджених будинків відселили декілька людей, вони мешкають у гуртожитках. Комунікації у будинках відновити вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинку було понад 100 років. Стародавня вулиця Харкова пережила ракетні удари

«Дуже серйозні руйнації є. Наші комунальні установи, волонтери, які були підключені, я їм вдячний за це. Сьогодні ми закрили всі контури, запустили систему опалення, електричні мережі, газопостачання, водопостачання. І я вдячний всім комунальним підприємствам, які працювали над цим, нашим волонтерам, які теж були підключені до цього. Але є дуже серйозні руйнації. І це стосується і житлових будинків, і квартир. І ми були вимушені відселити декілька родин, які зараз перебувають у гуртожитках. Вони забезпечені всім необхідним. Але є учбовий заклад, який, на мій погляд, і на погляд експерта, сьогодні неможливо відновити, відбудувати. І це жахливо», — сказав Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти обстріляли старий центр Харкова увечері 16 січня. По місту запустили дві ракети С-300 із Бєлгорода. Через обстріл постраждали 17 людей: 16 жінок від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. Пошкоджень зазнали багатоквартирні житлові будинки, приватна медустанова, знищено 14 машин.

 Приватний медичний центр, навпроти якого влучила одна з ракет, спеціалізується на гінекологічній допомозі. Більшість поранених з вулиці Благовіщенської — пацієнтки медзакладу. На 18 січня у лікарні перебували дванадцятеро людей, троє із них — у важкому стані.

Джерело

Новости Харькова