«Ветеринари без кордонів» безкоштовно оперуватимуть тварин у Харківській області

Лікарі стерилізують безхатніх собак і кішок.

На Харківщину знову завітали «ветеринари без кордонів».

Із 14 лютого вони будуть працювати у селах Старовірівка (Нововодолазька громада) та Миколаївка (Зачепилівська громада) за програмою безкоштовної стерилізації безпритульних тварин від благодійного фонду «Happy Paw». Цьогоріч уже прооперували понад 200 тварин на Харківщині. Окрім того, лікарі будуть безкоштовно щепити тварин.

«Через повномасштабне вторгнення без домівок і господарів залишаються й домашні коти та собаки, які часто не стерилізовані. На вулиці вони безконтрольно розмножуться, постійно збільшуючи популяцію безпритульних тварин, що може становити серйозну загрозу екологічній ситуації в Україні. Єдиний гуманний спосіб контролю чисельності безхатніх котів і собак та попередження екологічної катастрофи — це стерилізація. Із 14 стерилізації проводитимуться у селах Старовірівка та Миколаївка. Оперувати та вакцинувати тварин від сказу буде виїзна команда лікарів — «Ветеринари без кордонів», — повідомили у благодійному фонді Happy Paw.

Для запису на стерилізацію безпритульних тварин звертайтеся за номерами телефонів: 380997387363 (Євген). 

У 2023 році завдяки програмі стерилізації від фонду “Happy Paw” прооперували 20 108 безпритульних тварин у 60 населених пунктах України, зокрема й на Харківщині: у Лозовій, Першотравневому, Люботині, Червоному Донці, Наталиному, Слобожанському, Змієві, Ізюмі, Будах, Андріївці, Зачепилівці, Сахновщині.

Джерело

Новости Харькова