В одному із селищ Харківщини на звалище викидають «гуманітарку»

У селищі перевіряють гуманітарні списки.

У селищі Слатин Харківського району невідомі викидають на звалище продукти з гуманітарної допомоги.

Такі пакунки знайшли  місцеві комунальники, коли вивозили сміття. Як непотріб люди викинули рис, крупи, борошно та хліб. Лише борошна на звалище виявилося 13 кілограмів. Продукти розкидані на землі. Комунальники зняли відео зі смітника, його опублікував начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

«Свалка на «Комуні». Двоповерхові будинки. Не люди, а свині. Хліб ми «любим» їсти. Навіщо брати його? От, що ми викидаємо на звалище. «Артеки», крупи, батони. Все, як завжди. Уборка контейнерів. У нас у контейнери бублики викидають, оце мука. Цілий пакет муки. Оце у нас «голодні» люди у Слатиному. Це — що ми викидаємо у бак. Зараз зважимо, скільки ж вони викинули. 13 кілограмів муки. Це просто уму не постіжимо, що люди роблять. Навіщо ви берете ту «гуманітарку»?», — обурився співробітник комунального підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській військовій адміністрації надали відповідь щодо звинувачень у зберіганні «гуманітарки»

Мер Дергачів Вячеслав Задоренко нагадав, що по Слатиному розставлені баки для сміття, послугу з вивозу сміття надають за 29 гривень з одного домоволодіння на місяць. У селищі мешкають близько 2000 жителів. Однак послугу оплачує лише третина з них. Решта не укладали договорів щодо надання послуг. Замість того, щоб відмовитися від гуманітарної допомоги, люди отримують її, а потім викидають на звалище. У селищі з’ясують, хто так вчиняє. Вячеслав Задоренко обіцяє, що винуватців знайдуть і виключать із гуманітарних списків.

«Тож, хочу звернутися до усіх недоброчесних громадян. Оскільки ви не поважаєте роботу волонтерів і комунальників, які привозять гуманітарну допомогу і прибирають за вами сміття, я надав розпорядження провести комплексну перевірку усіх подібних випадків та виявити винуватців. Жоден з винуватців більше не отримає ні граму допомоги. Місцеві програми надання будівельних матеріалів для відновлення пошкоджених домоволодінь на таких людей теж поширюватись не будуть», — зазначив мер Дергачів.

Джерело

Новости Харькова