В Ізюмі демонтують знищену росіянами багатоповерхівку за 10,8 млн гривень

Управління житлово-комунального господарства шукає підрядника.

За демонтаж будинку планують сплатити 10 841 623,20 гривні.

1 лютого управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради опублікувало у системі публічних закупівель ProZorro тендер щодо закупівлі послуги із проведення демонтажних робіт будинку по вулиці Хлібозаводській, 3 в Ізюмі, який був зруйнований унаслідок обстрілу на навесні 2022 року. Аукціон має відбутися 9 лютого. Демонтажні роботи планують завершити до 31 грудня 2024 року.

«П’ятиповерхівка на вул. Хлібозаводській, 3, яку вирішили демонтувати, має масштабні руйнування по всьому периметру, два під’їзди зруйновані вщент. Вартість робіт оцінили у 10,8 млн грн.», — повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

Згідно із документацією, фірма-підрядник розробить ґрунт, розбере конструкції фундаменту, залізобетонні конструкції плит покриття та перекриттів, кам’яну кладку стін, сходів, демонтує вікна й двері, трубопроводи та збере побутове сміття. Усього у технічній специфікації — 16 найменувань робіт.

Багатоквартирний будинок в Ізюмі по вулиці Хлібозаводській, 3, багатоповерховий — по вулиці Першотравневій, 2 (наразі перейменована у вулицю Пам’яті) та приватні будинки на прилеглих вулицях потрапили під російський обстріл на початку березня 2022 року. Під час удару у будинку по вулиці Першотравневій загинули більше ніж 40 людей, у п’ятиповерховому будинку на Хлібозаводській були поранені й загиблі.

Як писав KharkovNEWS.info, на ремонт лікарні в Ізюмі планують витратити майже 20 мільйонів гривень. Це буде поточний ремонт.

Джерело

Новости Харькова