ЮНІСЕФ допоможе семи громадам Харківщини з навчанням та відновленням

Дитячий фонд ООН запускає кроссекторальну програму.

Громадам допоможуть у відновленні укриттів.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запустить кроссекторальну програму співпраці із сімома громадами Харківської області — Богодухівською, Зміївською, Шевченківською, Ізюмською, Первомайською, Лозівською та Краснокутською. Раніше таку програму впровадили у Валківській, Кегичівській, Пісочинській, Чугуївській та Балаклійській громадах. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Ця співпраця не про гроші, а про можливості, які надає ЮНІСЕФ тим громадам, які готові до змін та сталого розвитку. Ці проекти націлені на допомогу населенню, підтримку освітньої та медичної галузей, а також впровадження важливих соціальних проєктів», — пояснив голова ХОВА Олег Синєгубов. 

У громадах обіцяють створити мультифункціональні центри та центри денного догляду, запровадити програму підтримки повернення до очного й змішаного навчання «Спільно до навчання», проводити уроки для того, щоб діти могли надолужити знання, відновлювати укриття на територіях освітніх закладів. Також будуть оснащувати заклади охорони здоров’я та надавати допомогу у відновлення систем водо- й теплопостачання.

Голова регіонального офісу ЮНІСЕФ Кенан Маді розповів, що наразі Дитячий фонд шукає донорів для того, щоб розвивати існуючі проєкти та запускати нові.

Окрім цього, ЮНІСЕФ хоче запустити програми обласного рівня, зокрема, розширити гарячу лінію щодо послуг, розробити чат-бота для дітей в альтернативних формах виховання, відкрити Обласний центр для надання послуг родинам із дітьми та молодіжний хаб на базі закладу освіти.

Як писав KharkovNEWS.info, у січні Агентство ООН у справах біженців відновило прийом заявок на отримання грошової допомоги для жителів Харківської області. Подати заявку на отримання грошей можуть люди, які ще не отримували допомогу протягом 2022-2024 років.

Джерело

Новости Харькова