Троє чоловіків грабували пенсіонерок у Харкові

Грабіжники забирали прикраси, гроші та інші цінності.

Харків’янин та двоє жителів міста Лозова грабували жінок похилого року.

У Московському суді Харкова судитимуть 33-річного мешканця Харкова, якого вже приятгали до відповідальності за майнові злочини. На початку вересня 2023 року у Салтівському районі він пограбував 77-річну та 69-річну жінок. Він зірвав із них золоті ланцюжки.

Обвинувальний акт стосовно чоловіка склали за ч. 4 ст. 186 (грабіж, вчинений повторно, в умовах воєнного часу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення.

Жителі Лозової, чоловіки 32 і 40 років, також раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності. У жовтні вони вдарили та пограбували пенсіонерку.

«Так, 17 жовтня цього року чоловіки побачили, як 65-річна жінка знімає готівку в банкоматі, простежили за нею і, дочекавшись слушного моменту, коли потерпіла сіла на лавку, аби перепочити, підійшли до неї. Один зі зловмисників вдарив жінку в обличчя, інший схопив її сумку, після чого грабіжники втекли з місця події», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Окрім цього, місяцем раніше 32-річний чоловік викрав у жінки банківську картку. Надалі він розраховувався нею за товари у магазинах.

Слідчі оголосили двом чоловікам підозру за ч. 4 ст. 186 (грабіж в умовах воєнного стану). 32-річний чоловік отримав ще одну підозру — за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові рецидивіст напав на пенсіонера. У Новобаварському районі 71-річний дідусь попросив незнайомця допомогти зняти в банкоматі гроші.

Джерело

Новости Харькова