Терехов звільнив підлеглого через неготові укриття

Звільнення відбулось одразу після того, як РНБО внесла місто у перелік населених пунктів із незадовільним станом укриттів.

Ігор Терехов вважає, що у Харкова «непогані показники» щодо готовності захисних споруд.

27 червня на селекторній нараді щодо стану готовності укриттів Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що звільнив начальника управління цивільного захисту департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Олександра Пушкарьова, а також зробив догану директору цього департаменту Валентину Топчію. Причиною став неналежний стан захисних споруд. Про це повідомили у Харківській міській раді.

«Я підписав відповідне розпорядження про притягнення до відповідальності осіб, які відповідають за цей напрямок роботи. Вважаю, що цей крок допоможе навести лад. Хоча у нас і непогані показники, але всі 100% укриттів повинні мати належний стан, бо безпека людей — головне», — сказав Терехов.

За словами Терехова, з трьох видів захисних споруд у місті найгіршою є ситуація з протирадіаційними. Укриття подвійного призначення та найпростіші захисні споруди він вважає «майже повністю забезпеченими усім необхідним».

Нагадаємо, після трагедії в Києві, коли під час обстрілу та через зачинене загинули троє людей, зокрема дитина, Президент України Володимир Зеленський звернувся до місцевої влади із вимогою зробити укриття у громадах доступними для жителів та поінформувати людей про збільшення їхньої кількості. 

У Харківській області нещодавно перевірили стан захисних споруд. Із 4210 укриттів (найпростіші укриття, споруди подвійного призначення — метрополітен, переходи та паркінги) 762 виявилися непридатними для використання за призначенням. Балансоутримувачам доручили привести їх у відповідність. Зробити найближчим часом це можна у 6% укриттів. Комісії вже розпочали повторні перевірки.

Як писав KharkovNEWS.info, 26 червня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення».

У рішенні сказано, що під час перевірок неготовими виявилися укриття у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, а також містах — Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві. На виправлення ситуації з укриттями місцевій владі дали місяць.

Джерело

Новости Харькова