Терехов розповів, як Харків підготувався до блекаутів

У випадку відключень до 4 годин магазини зможуть працювати без генераторів.

У міста є досвід та плани на випадок можливих блекаутів внаслідок обстрілів росіянами енергетичної інфраструктури Харкова.

Про це розповів міський голова Ігор Терехов в етері національного телемарафону.

«Ми готові до блекаутів, до того, що ворог обстрілюватиме енергетичну систему. У нас працюють «пункти незламності», багато супермаркетів, магазинів та аптек обладнані генераторами. Крім того, у нас є досвід минулого року — складені плани, які реалізовуватимуться, коли це буде необхідно», — наголосив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 900 «Пунктів незламності» готові працювати у блекаути на Харківщині

У мерії повідомили, що під час блекаутів у Харкові готові працювати близько 1,1 тис. магазинів, 316 аптек та 128 АГЗС. Також до можливих відключень електроенергії підготувалися 16 ветеринарних клінік, 35 зоомагазинів та 64 заклади харчування.

«У випадку нетривалих відключень (від двох до чотирьох годин) більшість магазинів і аптек продовжуватимуть обслуговувати покупців протягом світлового дня навіть без генераторів. Крім того, у світлий час доби в місті працюють усі 48 ринків і торговельних майданчиків», — йдеться в повідомленні Харківської міської ради.

Як писав KharkovNEWS.info, мобільні оператори пообіцяли підтримувати зв’язок у Харкові під час блекаутів. Компанії закупили потрібне обладнання. Водночас мешканців Харківщини просять бути готовими до можливих блекаутів

Джерело

Новости Харькова