У громаді Харківської області заборонили ходити на кладовища

Рішення ухвалила комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Вхід на кладовища буде заборонений через замінування та загрозу обстрілів.

У четвер 2 травня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Борівської селищної військової адміністрації ухвалила рішення про заборону для жителів ходити на кладовища під час великодніх свят. Відвідувати цвинтарі дозволять тільки, якщо це буде поховання.

Як пояснили у Борівській селищній військовій адміністрації, причиною ухвалення такого рішення стала висока мінна небезпека та загальна безпекова ситуація — постійні обстріли Борівської громади.

«З урахуванням рішення районної комісії ТЕБ та НС, враховуючи високий рівень мінної небезпеки та високу вірогідність обстрілів з боку військ рф, комісія вирішила заборонити відвідування місць поховань у період Великодніх свят, за винятком поховання померлих, на території Борівської громади»», — сказано у протоколі засідання комісії.

Нагадаємо, на Великдень 5 травня у Харкові закриють усі кладовища та меморіальні комплекси, які знаходяться на балансі комунального підприємства «Ритуал». Жителям міста рекомендують не ходити на кладовища й меморіал протягом усіх великодніх свят та поминальних днів.

Джерело

Новости Харькова