Терехов намагався розповісти, що означає початок банкрутства зоопарка та «Жилкомсервіса»

Мер каже, що це "нічого не означає".

Розпочинається процедура банкрутства комунальних підприємств «Жилкомсервіс», «Міськелектротранссервіс» і комунальної організації «Харківський зоологічний парк».

За словами харківського міського голови Ігоря Терехова, початок процедури банкрутства цих комунальних підприємств ніяк не позначиться на їхніх співробітниках, а також на містянах. Про це пише «Суспільне».

«Для міста нічого це не означає. Хочу заспокоїти всіх. Є цивілізована процедура, яка потребує певних кроків. Так що ні для людей, ні для робітників, ні для міста нічого не змінилося. Зовсім», — зазначив Терехов 10 квітня.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці березня Господарський суд Харківської області відкрив три провадження у справах про банкрутство КП «Жилкомсервіс», КП «Міськелектротранссервіс» та КО «Харківський зоологічний парк».

Банкрутство зоопарку ініціювала компанія «Харківобленерго». Підготовче засідання відбудеться 12 квітня. Арбітражним керуючим запропонували зробити Кошовського Сергія Васильовича. Людина з таким ПІБом є депутатом Харківської облради від партії «Слуга Народу».

КП «Жилкомсервіс» просить зробити банкрутом ФОП Олег Шевцов, оскільки воно не сплатило борг у розмірі 1,4 мільйона гривень. Арбітражним керуючим просять призначити Юрія Володимировича Артюха, співзасновника адвокатського об’єднання «Шкребець і партнери», яке протягом 2016 – 2023 років отримало від комунальних підприємств Харківської міськради близько 33 мільйони гривень, набільше — від «ХТМ».

Заява щодо відкриття провадження у справі про банкрутства КП «Міськелектронранссервіс» також надійшла до суду від підприємця Шевцова. Він каже про несплату комунальним підприємством мільйона гривень. Арбітражним керуючим просить зробити того ж Юрія Артюха.

Джерело

Новости Харькова