Судитимуть податківицю, яка працювала на окупантів у Куп’янську

Зрадницю оголосили в розшук.

У Харкові розглядатимуть справу податківиці, яка допомагала окупантам поповнювати бюджет.

Досудове розслідування встановило, що жінка добровільно погодилась на співпрацю з представниками рф.
 
Обвинувачена працювала головним державним інспектором Куп’янського сектору організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС в Харківській області. Під час окупації міста жінка пройшла співбесіду, атестацію та офіційно працевлаштувалась до незаконно створеного органу окупаційної влади — «Налоговой службы Харьковской области» у Куп’янську.


 
Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, серед її основних завдань було адміністрування платежів, що призвело до надходження грошей у фінансові фонди окупаційної влади.

Перед деокупацією Харківщини обвинувачена втекла на територію рф, де перебуває й нині. Жінку оголошено у розшук.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 47-річної податківиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану. Жінку оголошено у розшук, її судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова.

За державну зраду їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, колишнього нардепа з Харківщини судитимуть за державну зраду. Справу Євгена Мураєва передали до суду.

Джерело

Новости Харькова