Судитимуть жінку, яка допомагала харківському військкому заробляти на ухилянтах

Посередниця допомагала підшукувати клієнтів, які платили за довідку про непридатність до служби.

Жінку, яка допомогала керівнику військкомату торгувати підробленими документами для  втікачів і симулянтів, судитимуть.

Справу 56-річної «помічниці» ухилянтів передали до суду. Вона була учасницею схеми, за якою районний військком за змовою з начальником одніїє з військово-лікарських комісій робив відмітку про непридатність для ухилянтів від мобілізації та допомагав з паперами для виїзду з країни. З однієї людини брали 6500 доларів, а гроші ділили між собою та членами комісії. Відсоток від кожного «клієнта» отримувала посередниця. 

«Жінка підшукувала потенціальних «клієнтів». Знаходила чоловіків призовного віку, які хотіли втекти з України або просто були готові заплатити за документи про непридатність до служби. Вона ж займалася і передачею грошей. Посередницю затримали, коли вона забирала черговий транш – 5500 доларів та 3000 гривень.  Інкримінуємо їй незаконне переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів. Їй загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі», — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

Справи керівника військкомату та очільника військово-лікарської комісії уже також в суді. Обвинувачувані перебувають під вартою з можливістю внести заставу.

Як писав KharkovNEWS.info, восени у Харкові викрили схему заробітку на ухилянтах, до якої причетний районний військком. Він ховався від слідчих у підвалі, а потім у лікарні. Правоохоронці оголосили йому підозру за ч. 3 ст. 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Харькова