Судитимуть харківську чиновницю, яка задорого купувала згущенку дітям

Збитки склали два мільйони гривень.

До Московського районного суду Харкова направили обвинувальний акт щодо головного спеціаліста відділу районної адміністрації, яка завдала збитків на два мільйони гривень.

Слідчі встановили, що у 2020 році голова тендерного комітету організувала проведення аукціонів із закупівлі молочних продуктів для дитсадків у Московському районі міста. Купляли пастеризоване, згущене молоко та сир. За продукти значно переплатили з бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд арештував нерухомість харківської чиновниці

«У результаті було укладено договір з двома фізичними особами-підприємцями щодо поставки продуктів за завищеними цінами. Як наслідок, на рахунок підприємців зайво перераховано майже 2 млн грн, чим завдано збитків інтересам держави», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, на початку серпня 2023 року правоохоронці викрили схему заволодіння бюджетними коштами під час проведення ремонту дитсадка у Змієві. Ремонт проводився за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У цій справі підозрюються міський голова Змієва Павло Голодніков, директор фірми та двоє його співробітників. 

Джерело

Новости Харькова