Судитимуть чиновника з «адміністрації» росіян у Харківській області

Чоловік очолив "відділ інфраструктури".

Напередодні деокупації колаборант втік до Росії.

Слідчі заочно оголосили підозру 36-річному жителю Ізюма, який співпрацював із російськими загарбниками. На початку травня 2022 року чоловік влаштувався начальником до так званого «відділу інфраструктури та транспорту військово-цивільної адміністрації Ізюма та Ізюмського району».

«Він мав у підпорядкуванні підлеглих, які здійснювали перевезення співробітників незаконно створеної «військово-цивільної адміністрації міста Ізюм та Ізюмського району», був відповідальним за технічний стан автомобілів, складав акти щодо забезпечення автомобілів запчастинами та паливом, які підписував особисто», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру чоловікові склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Чоловік переховується на території Росії, тому наразі ухвалюють питання про оголошення його у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, СБУ затримала головну «поштарку» росіян в Ізюмі. Жінка до війни працювала у відділенні «Укрпошти», під час окупації підтримала загарбників і запропонувала їм свою допомогу.

Джерело

Новости Харькова