Суд залишив незмінним вирок харків’янину за жорстоке вбивство

Убивця Яни Криворучко проведе 15 років за ґратами.

16-річний хлопець жорстоко убив 26-річну дівчину.

Полтавський апеляційний суд не задовольнив позов захисника харків’янина, який жорстоко вбив дівчину у 2019 році, та залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, вбивство сталося 29 червня 2019 року. Тоді 16-річний студент технікуму перебував неподалік Лисої Гори у Харкові разом із 26-річною Яною Криворучкою. Слідчі встановили, що через особисті неприязні стосунки він вирішив убити дівчину. Він завдав їй численних ударів по голові, потім ударив ножем.

«Вважаючи, що заподіяних тілесних ушкоджень недостатньо для настання смерті дівчини, хлопець дістав ніж, який був у нього при собі, та наніс ним кілька ударів по різних частинах тіла потерпілої, після яких дівчина померла. Будучи впевненим, що дівчина мертва, хлопець поховав її неподалік будинку, де проживав», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

У жовтні 2021 року Червонозаводський районний суд Харкова виніс вирок хлопцю. Його визнали винним за п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України. Зловмисника позбавили волі на 15 років та зобов’язали виплатити матері Яни Криворучко моральну шкоду у розмірі одного мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків’янин убив дружину

Однак захист хлопця не погодився з вироком і подав апеляцію. В апеляційному позові просили зменшити строк ув’язнення хлопця до 12 років, а також розмір моральної шкоди — до 300 000 гривень. Однак судді Полтавського апеляційного суду підтримали позицію обвинувачення та залишили у силі рішення суду першої інстанції.

 

Джерело

Новости Харькова