Суд ув’язнив шахрая з Харківщини, який виманював гроші на «лікування»

Шахраєм виявився 34-річний чоловік.

Київський районний суд Харкова оголосив вирок 34-річному жителю селища Малинівка (Чугуївський район), який ошукував людей.

Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п’яти років ув’язнення. У суді чоловік визнав провину. За даними слідства, чоловіка раніше уже притягували до кримінальної відповідальності за корисливі злочини. Він мав незняту судимість, попри це вчинив новий злочин.

Чоловік телефонував людям, представлявся знайомим та казав, що потрапив у лікарню і йому терміново потрібні гроші. Люди відправляли йому кошти. Жертвами шахрая стали жителі Харкова, Вінниці, Хмельницького, Харківської, Запорізької, Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Усього слідство встановило 12 епізодів злочинів шахрая.

«Шахрай здійснював психологічний тиск та використовував маніпулятивні прийоми, тому більша частина його жертв втрачали пильність. Потрапивши на гачок, потерпілі переказували гроші на карту, яку вказував шахрай. Однак деяким з них вдалось зберегти власні кошти — вони змогли розпізнати обман і вчасно завершити розмову зі зловмисником», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 190 і ч. 3 ст. 190 (замах на шахрайство, шахрайство, вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Вирок суду набуде сили після того, як пройде строк на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, жінка віддала шахраю з Харківщини мільйон гривень, хоча знала його лише по соцмережах. Житель Ізюмського району видурив мільйон гривень на їжу, проїзд, телефон та банківські справи.

Джерело

Новости Харькова