Співробітникам Харківського авіапідприємства частково виплатили борги

Зарплату нарахували з лютого по квітень.

Авіапідприємство отримало нові замовлення.

Співробітникам Харківського державного авіаційного виробничого підприємства виплатили зарплатню за лютий, березень і квітень 2023 року. На авіапідприємстві запенили, що знайшли нових замовників і відновили співпрацю з колишніми партнерами.

«Спочатку провели маркетингову роботу. Були підприємства, які не змогли виконати свої зобов’язання перед замовниками, зокрема, через брак людей. Ми заключили з ними договори на співпрацю. Завдяки цьому прийшли кошти на авіазавод і ми змогли виплатити зарплату за три місяці», — розповів директор департаменту з виробництва ХДАВП Віталій Максимов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителям Харківщини пообіцяли виплатити борги

Нові договори стосуються виготовлення запчастин та виконання фрезерних й слюсарних робіт. Матеріалами авіапідприємство забезпечене. Замовлення виконували до 50 фахівців: слюсарі, токарі, фрезерувальники, співробітники гальванічного та малярного цехів. За словами Віталія Максимова, співробітники потроху повертаються на авіапідприємство.

«У нас є нові партнери, з якими ми співпрацюємо. Вони оплачують нашу роботу. За два місяці ми підписали договори на вироблення кілька сотень одиниць деталей. Крім того, відновлюємо співпрацю з колишніми замовниками. Проблем з матеріалами немає», — зазначив Максимов.

Як писав KharkovNEWS.info, російські окупанти обстріляли Харківське авіапідприємство 1 березня 2022 року. Воно зазнало масштабних руйнувань, були загиблі та поранені.

Джерело

Новости Харькова