Сорок людей із масового кладовища в Ізюмі не можуть упізнати

Під час окупації Ізюму на кладовищі по вулиці Шекспіра були поховані понад 450 людей.

Поліцейські продовжують розшукувати рідних людей, похованих на масовому кладовищі в Ізюмі з березня по 10 вересня 2022 року. До сих пір не встановлені особи сорока людей.

Сорок загиблих із масового поховання в Ізюмі Харківської області не вдалося ідентифікувати. ДНК-матеріал цих загиблих не співпав з імовірними родичами. Про це сказав начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

“На жаль, 40 людей ідентифікувати не вдалося, про них ми не знаємо… У нас немає паспортних даних, які б давали розуміння, хто це може бути. Ми маємо ексгумовані тіла в поганому стані”, — сказав Болвінов «Укрінформу».

У записах, які вела ритуальна служба, було багато позначок «неопізнаний чоловік» та «неопознана жінка». Мешканців Ізюму, які ще не здали ДНК, просять це зробити. Також поліція закликає усіх, хто виїхав з міста та має родичів, які залишилися та могли загинути, здати зразки біоматеріалів.

«Одна справа, коли людина заявляє, що її родич — імовірно загиблий з поховання, називає нам прізвище, по батькові. Це ми називаємо, умовно, попередньою ідентифікацією, оскільки ми повинні юридично дуже чітко визначити, що саме ця людина є родичем. Для цього нам потрібно мати збіг ДНК, тому що стан тіл не дозволяє візуально ідентифікувати людину. Звичайно, якщо б ми знали прізвища та по-батькові, то якнайшвидше провели б цю роботу. Щоб мати підтверджений юридичний факт смерті та належним чином поховати людину. Ймовірно, що ці 40 неідентифікованих — люди, які не мали родичів або це цілі родини. Принагідно я звертаюся до жителів Ізюма, які залишаються в місті та тих, які виїхали, якщо в них є зниклі родичі, чи вони вважають, що хтось із них міг бути у масовому похованні, зверніться до поліції”, — сказав Болвінов.

Як писав KharkovNEWS.info, у переліку — у більшості люди поважного віку. Серед невпізанинх загиблих — Любов Фомічевська. Це мати зрадника Анатолія Фомичевського, який показав росіянам шлях до Ізюму, а після деокупації міста виїхав на непідконтрольну територію. За словами Максима Стрельника, є інформація від мешканців, що 86-річна Любов Фомичевська загинула.

У міській раді просять звертатись рідних за адресою: Ізюм, вул. Васильківського, 4 або на електронну адресу: kontrolblag@ukr.net.

Нагадаємо, Ізюм зазнав найбільше російських ракетних ударів в Україні за час повномасштабної війни.

Джерело

Новости Харькова