Сім шкіл у Харківській області отримають «Старлінки»

Супутниковй інтернет від компанії SpaceXе буде в учбових закладах на деокупованих територіях.

Сім систем «Старлінк» отримають школи Харківської обалсті, ще одна встановлять у гуртожитку харківського вишу, де мешкають внутрішньо переміщені особи.

Обладнання передали за Програмою розвитку ООН, повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

«Підтримка внутрішньо переміщених осіб дуже потрібна, і ми вдячні за неї. Тримаємо комунікацію й далі для реалізації майбутніх проєктів у тих сферах, які були зазначені у наших спільних планах», — зазначила Віта Ковальська.

Керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільс Крістенсен підкреслив, що Програма розвитку ООН в Україні та Європейський Союз продовжуватимуть допомагати Харківщині й після війни.

«Я знаю, наскільки освіта важлива для Харкова, саме тому ми допомагаємо університетам. Через війну потреби освітян зведені до «Старлінків» і генераторів, але сподіваюся, співпраця триватиме і вона стосуватиметься сталого розвитку Харківщини», — сказав Нільс Крістенсен.

Обладнання було закуплено й передано Програмою розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Нагадаємо, усі школи в Харківській області з 24 лютого працюють у дистанційному режимі. 

Джерело

Новости Харькова