Ще в одному суді Харкова обрали голову

Пройшло таємне голосування.

Наталія Новікова буде очолювати суд три роки.

У четвер 16 листопада на зборах судді обрали голову Господарського суду Харківської області. Ним стала Наталія Новікова. Згідно із законом «Про судоустрій і статус суддів», голову суду обирають на три роки, але не більш як на строк повноважень судді.

«За результатами таємного голосування, більшістю від кількості суддів суду головою Господарського суду Харківської області обрано суддю Новікову Наталію Анатоліївну», — розповіли на сайті Господарського суду.

Наталія Новікова працювала суддею Господарського суду Харківської області. 21 лютого 2022 року її обрали заступником голови цього суду. Наприкінці літа минулого року Центр протидії корупції повідомляв, що Наталія Новікова хотіла стати суддею Вищої ради правосуддя. Її кандидатуру мала розглядати Етична рада. За інформацією Центру, у батька Новікової міг бути паспорт Російської Федерації.

«Дуже хочеться, щоб Новікову розпитали про її батька Анатолія Напрасника, який ймовірно має російський паспорт та бізнес на території ворожої країни. Зокрема, особа з такими ініціалами є власником двох компаній, які сплачують податки на території держави-агресора. Ми надали інші докази, які можуть свідчити про те, що це правда», — зазначили у Центрі протидії корупції.

У 2012 році матір Новікової купила квартиру у Харкові, площа якої складала 101 квадратний метр. Квартирою користувалася Новікова. Також у декларації знайшли сумнівні ціни на автомобілі чоловіка Новікової. Як виявилося, чоловік купив автівки за меншою ціною, а продав у три рази дорожче.

«Варто у неї поцікавитись, звідки у мами гроші на таку квартиру. Тепер про чоловіка судді. Судячи з декларації судді, у 2017 році він став власником двох авто: Nissan Qashqai 2011 року вартістю 149 тисяч грн і Toyota Camry 2013 року вартістю 143 тисячі грн. Ви в такі ціни вірите? І ми не віримо. Наступного року чоловік судді продав Nissan Qashqai вже за 480 тисяч грн. А згодом продав і Toyota Camry за 500 тисяч грн. Тобто втричі дорожче за задекларовану вартість. Тобто вартість автівок була суттєво занижена і максимально наближеною до порогу для готівкових розрахунків. Якщо так, то виникає сумнів щодо походження коштів на придбання автівок», — пояснили у Центрі протидії корупції.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше голову обрали у Дзержинському райсуді Харкова. Денис Цвірюк вдруге очолив суд.

Джерело

Новости Харькова