Шахраї під виглядом чиновників видурюють гроші у жителів Харківської області

Телефонні шахраї за старою схемою просять перевести гроші на карту за неіснуючі послуги.

Жителів Ізюму попереджають про новий спосіб обману, який використовують телефонні шахраї.

На початку 2024 року стало відомо про випадки, коли невідомі особи телефонують ізюмчанам та представляються працівниками Ізюмської адміністрації та інших структур міста Ізюм. Під час розмови шахраї намагаються викликати довіру у потенційних жертв, використовуючи імена реальних посадових осіб. Після цього людям пропонують задорого купити нерухомість.

«Вони пропонують купити будинок або квартиру громадян за високу ціну, але ставлять умову, що для угоди потрібно зробити оцінку майна та оплатити послуги за оцінку. Для цього вони скидають номер картки, на яку треба перерахувати гроші. Міська влада наголошує, що це — афера, і закликає громадян не піддаватися на провокації та не надавати ніяких особистих даних та реквізитів. Якщо ви отримали такий дзвінок, негайно повідомте про це в поліцію за номером 102», — повідомили в Ізюмській раді.

Міська влада не має стосунку до цих шахраїв. Уже відомо, що є близько десяти людей, яким телефонували за цією схемою, це переважно ізюмчани пенсійного віку. Один чоловік навіть встиг перерахувати кошти. За словами заступника начальника Ізюмської міської військової адміністрації Максима Стрельника, чоловік перевів на карту шахраїв 11 000 гривень, після чого шахраї зникли. У міськраді закликають бути пильними та обережними.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці грудня 2023 року стало відомо, що невідомі від імені чиновника просять у бізнесменів гроші для харківської бригади.

Джерело

Новости Харькова