Шахрай ошукав двох пенсіонерок із Харківської області

Пенсіонерки віддали шахраю майже 300 000 гривень.

Невідомий ошукав двох жительок Первомайського. 

Він використовував шахрайську схему «Ваш родич у біді». Жінкам обіцяв вирішити питання з уникненням кримінальної відповідальності за скоєння дорожньо-транспортної пригоди, якщо вони йому заплатять гроші. Усього йому вдалося виманити 238 000 гривень. Поліція з’ясувала, що зловмисник — 23-річний житель села Сичівка Луганської області.

«Наразі встановлено, що чоловік перебуває під слідством у Черкаській області за скоєння аналогічних злочинів, де йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Слідчі оголосили чоловікові підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до трьох років ув’язнення. Зараз правоохоронці встановлюють причетність чоловіка до інших злочинів по всій території країни.

Жителів Харківщини закликають не спілкуватися із незнайомими, якщо їм телефонують та кажуть, що їхній родич потрапив у біду. Після отримання такого дзвінка потрібно з’ясувати, де знаходиться ваш родич, подзвонивши на відомі вам номера, і  звернутися до поліції за номером телефону — 102.

Як писав KharkovNEWS.info, правоохоронці викрили 47-річного жителя Харкова у шахрайстві. Чоловік телефонував людям, представлявся лікарем та виманював гроші. Відомо про щонайменше чотири такі факти.

Джерело

Новости Харькова