Селище на Харківщині просить змінити графіки відключень світла

Лист до "Харківобленерго" направила Слобожанська громада.

У Слобожанському пропонують вимикати спочатку західну, потім східну частину селища.

25 січня слобожанський селищний голова Дмитро Дихтяр направив листа до компанії «Харківобленерго» з проханням змінити графік аварійних відключень світла у Слобожанській громаді. Відповідний лист опублікували на офіційній сторінці Слобожанської селищної ради у Facebook.

У документі йдеться про те, що у Слобожанськомк відключення електроенергії здійснюється на тривалий час. Це спричиняє значні складнощі в роботі підприємств, установ та організацій, закладів сфери обслуговування та торгівлі, й викликає невдоволення мешканців, особливо тих, що мають маленьких дітей, а також людей з інвалідністю, пенсіонерів, і мешканців квартир без газу.

«Тривалі відключення електроенергії по три години особливо є відчутними для мешканців багатоповерхових будинків, квартири яких негазифіковані, а обладнані електроплитами (не мають можливості приготування або підігріву їжі). Мешканці вищезазначених квартир знаходяться у відчаї, адже залишилися без засобів існування», — розповів Діхтяр.

Тому селищний голова просить «Харківобленерго» внести зміни у графік відключення електрики. Згідно з листом, він пропонує спочатку відключати західну частину Слобожанського та одну частину будинків, квартири яких негазифіковані (наприклад, на 1,5 години), приєднання на підстанції «Слобідська» мають назву «Західний» та «Мікрорайон 1».

Потім пропонується вимикати східну частину Слобожанського та другу частину будинків, квартири яких негазифіковані (на 1,5 години), приєднання до станції «Слобідська» мають назву «Східний» та «Мікрорайон 2». Як пояснив Дмитро Діхтяр, за таким графіком буде зменшена тривалість відключення кожної частини селища Слобожанське, навантаження, яке необхідно відключити, приблизно буде рівним.

«У зв’язку з тим, що на «Мікрорайоні 1» та «Мікрорайоні 2» є теплорозподільний пункт, якщо теплорозподільний пункт знеструмлений, то система опалення не працює, тому при чередуванні відключення «Мікрорайон 1» та «Мікрорайон 2» теплорозподільний пункт буде працювати стабільно, отже просимо Вас вжити заходи щодо чередування відключення «Мікрорайону 1» та «Мікрорайону 2», — пояснив Діхтяр.

У Слобожанській селищній раді розповіли, що раніше вже надсилали подібного листа до «Харківобленерго».

Як писав KharkovNEWS.info, із 23 по 29 січня у Харківській області діє новий графік погодинних відключень електрики. У новому графіку є 12 черг відключень, для кожної електрику вимикають на три години поспіль. У графіку змінився тільки час згідно з оновленими чергами. Адреси прикріплені до черг і не змінюються.

Джерело

Новости Харькова