Росіяни залякують підготовкою до «Бучі під Харковом»

Ворожі медіа поширюють фейк, посилаючись на пропагандиста.

Росіяни поширюють фейк про те, що керівництво України нібито готує якийсь сценарій.

У своїх повідомленнях ворожі медіа посилаються на російського пропагандиста-воєнкора Андрія Руденка. Він заявляє, що біля Харкова помітили колону автівок з російською символікою — літерами Z, проте це не російські військові, а українські. Пропагандист почав розносити мережею, що Президент України Володимир Зеленський «готує нову Бучу під Харковом». Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.

«Под Харьковом появилась колона из автомобилей и микроавтобусов с символикой Z. Местные вначале подумали, что это наши военные, но потом оказалось, что это украинськие военные, переодетые в нашу форму. Зеленский, видимо, готовит новую Бучу. Местным жителям Харьковской области быть предельно внимательными и аккуратными», — заявляє Руденко, пишуть у російському медіа.

У Центрі протидії дезінформації зазначили: така інформація є фейковою. Фото-, відеодоказів або свідчень очевидців у повідомленні росіян немає. Росіяни хочуть викликати у жителів Харкова недовіру до військовослужбовців та влади та створити алібі за можливі майбутні обстріли.

«Подібні меседжі поширюються з наступною метою: дискредитувати події в Бучі, місті, яке стало символом російських злочинів, та зняти з себе відповідальність за них; спровокувати серед харків’ян недовіру до військових і влади, посіяти панічні настрої, аби якомога більше людей виїхало з міста; створити собі інфоалібі перед майбутніми обстрілами цивільного населення», — зазначив Центр протидії дезінформації.

Фото: Центр протидії дезінформації

Як писав KharkovNEWS.info, раніше росіяни поширювали фейкову інформацію про нібито «підготовку здачі Харкова». Вони заявляли, що начебто міська влада Харкова готується здати місто російській армії, найближчим часом харківські чиновники планують утекти з міста, наразі вивозять цінні речі та документи, а також виводять кошти.

Джерело

Новости Харькова