Росія кидає у бої на Харківщину контрактників

Окупанти тиснуть на ЗСУ між Куп'янськом та Боровою.

Росія продовжує перекидати на Куп’янський напрямок військових та техніку.

Туди переважно спрямовують контрактників, які мають кращу підготовку за тих, хто раніше стояв на цьому напрямку та був знищений. Військових та техніки у ворога достатньо, тому він не жаліє їх та поповнює запаси. Про це пише «Об’єктив» із посиланням на офіцера 3-ї окремої танкової Залізної бригади Володимира Гонтара.

«Вони підтягують свою живу силу і техніку й далі тиснуть на наші позиції. Роблять такі дії, щоб визначити наші місця та сили. У цілому вони себе дуже-дуже активно поповнюють… Ми бачимо і чуємо в радіообміні, що там здебільшого прибувають контрактники, тобто люди, які ще більше підготовлені, ніж ті, кого вони поклали. Людей вони не рахують. Техніки в них досить багато, тому і гонять», — розповів Гонтар в ефірі національного телемарафону 7 травня.

За словами Гонтара, 6 травня на Куп’янському напрямку ситуація була напруженою. Українські захисники готові до можливого наступу росіян наприкінці травня або у червні, про що раніше повідомляли Президент України Володимир Зеленський та представники ГУРу.

«Я б навіть сказав, що ступінь напруженості достатньо високій порівняно навіть з часом нашого контрнаступу. Ми всі дуже зосереджені, – сказав Гонтар. — Ми чекаємо цього, ми до цього готові. Те, що говорять наші вищі керівники — це інформація дуже серйозна, і треба брати до уваги. Дії ворога мобілізують і змушують нас бути завжди готовими».

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни сформували угруповання «Сєвєр» неподалік кордону з Харківщиною та продовжують інформаційну кампанію щодо імовірного наступу на Харків та Суми. Проте військові експерти не вірять, що на даному етапі є реальна загроза для міста.

Джерело

Новости Харькова