На Куп’янському напрямку відрізняються стабільність сьогодні та два тижні тому — речниця 14-ї ОМБр

За інформацією: Суспільне Харків.

Військовий підрозділу «Хартія». Wolfgang Schwan

Війська РФ відновилися після втрат, яких зазнали на Куп'янському напрямку, зокрема людських. Підтягнувши резерви, вони активізували штурми українських позицій.

Про це 8 травня в етері телемарафону "Суспільне. Студія" розповіла речниця 14-ї ОМБр ім. князя Романа Великого Надія Замрига.

"Іноді штурмують за підтримки авіації, завжди — за підтримки артилерії, мінометів, і тоді чисельна піхота, яку вони підтягнули, намагається штурмувати. Тобто, "класика", яка була місяць-два тому, пів року тому, все так само", — сказала Замрига.

Ніч 7 травня минула стабільно, але якщо порівняти цю "стабільність" два тижні тому і сьогодні, це зовсім різні значення.

За словами речниці, російські війська не змінили тактику штурмів: у них посилають групи з кількох людей, інколи — на малогабаритному транспорті (наприклад, мопедах — ред.).

"За можливості вони підвозять піхоту технікою, яка, звичайно, потрапляє на очі аеророзвідникам і ми намагаємося якомога щільніше та краще знищити цю техніку. Піхота, якщо встигла спішитися з автомобільної, броньованої техніки, розбігається по посадках. Якщо не встигла — чудово", — зазначила Надія Замрига.

Новости Харькова