Ремонт пошкодженого росіянами будинку: співробітницю ХОВА підозрюють у службовій недбалості

Чиновниця завдала шкоди на майже 200 тисяч гривень.

Торік внаслідок ворожого обстрілу у Золочеві Богодухівського району був пошкоджений багатоквартирний будинок.

У грудні минулого року Департамент капітального будівництва ХОВА уклав із підприємством договір щодо капітального ремонту будівлі. Проте директор ТОВ вирішив привласнити бюджетні кошти.

«Для досягнення своєї злочинної мети підрядник забезпечив виконання вказаних робіт із значно зменшеними обсягами, ніж ті, шо були зазначені в офіційних документах. Після цього він надав замовнику підроблені акти, інформація у яких не відповідала дійсності», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі. 

На той момент діюча працівниця Департаменту капітального будівництва ХОВА була відповідальною за ведення технічного нагляду за капітальним ремонтом вказаного об’єкта.

За даними слідства, чиновниця, будучи обізнаною з проектно-кошторисною документацію по будинку, не вжила заходів щодо припинення робіт підрядником, не повідомила замовника і орган державного архітектурно-будівельного контролю про невідповідність будівельних робіт в частині фактичних об’ємів. Жінка завізувала і скріпила особистою печаткою акти приймання виконаних будівельних робіт із завищеними обсягами робіт.

Внаслідок службової недбалості підозрюваної державі заподіяно істотну шкоду на суму майже 200 тисяч гривень. 

Експрацівниці ХОВА прокуратура повідомили про підозру за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України). Максимальна санкція статті — обмеження волі строком до 3 років.

Також директору ТОВ повідомлено про підозру за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, та за фактом службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині розкрадали гроші на закупівлі гуманітарної допомоги. Волонтер і чиновниця організували злочинну схему на початку повномасштабної війни.

Джерело

Новости Харькова