Президента просять присвоїти почесне звання Сергію Жадану

Володимиру Зеленському написали петицію.

Президента України Володимира Зеленського просять надати звання заслуженого артиста України харківському письменнику, перекладачу та музиканту Сергію Жадану.

Відповідна петиція від імені Анастасії Лавриненко опублікована на сайті президента.

У петиції сказано, що Сергій Жадан має значний вплив на культуру та розвиток у різних галузях мистецтва та є активним громадським діячем, неодноразово отримував нагороди за свою творчість в Україні та за кордоном. Із 2014 року допомагає українській армії.

«Прошу надати Жадану Сергію Вікторовичу (23 серпня 1974 року народження) звання заслуженого артиста України за його заслуги перед Батьківщиною, — звернулася Анастасія Лавриненко. — Ще з початку російської агресії у 2014 році засуджує усі воєнні злочини, що вчинила росія та активно допомагає військовим на фронті й волонтерам, не припиняє робити й у час повномасштабної війни. Майже усі кошти з його тодішніх літературних вечорів, заходів і концертів йдуть на благодійність та допомогу ЗСУ».

Нагадаємо, президент розглядає петиції, якщо вони набирають не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців із дня їх опублікування. Підтримати петицію про надання Сергію Жадану звання заслуженого артиста України можна за посиланням тут.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці листопада 2022 року міністр оборони України Олексій Резніков нагородив Сергія Жадана медаллю «За сприяння Збройним силам України».

Джерело

Новости Харькова