Президент призначив голову громади на Харківщині, де попередницю судять за держзраду

Володимир Птишник обирався до Красноградської райради від Блоку Кернеса.

Володимир Зеленський призначив голову Наталинської сільської військової адміністрації.

Очільником Наталинської сільради став Володимир Птишник. Відповідне розпорядження президент підписав 2 жовтня.

Володимир Птишник двічі очолював Красноградську районну раду (удруге був обраний у 2020 році від «Блоку Кернеса «Успішний Харків»). У передвиборчій програмі він обіцяв підвищення рівня медицини та ЖКГ у районі.

У 2020 році Птишник під час передвиборчої кампанії наказав блокувати приміщення ТРК «Центр» начебто через те, що туди приводили кандидатів від різних політичних партій. Приміщення розблокували після втручання НСЖУ та поліції, писали «Грати».

Нагадаємо, у Харкові судять голову Наталинської сільської ради Олену Третяк, яку обвинувачують у державній зраді. За даними слідства, голова громади у глибокому тилу за власним бажанням пішла на співпрацю з окупантами у 2022 році. Вона передавала їм інформацію про українських військових, патріотів, а також розташування укриттів і військкоматів. Третяк вела список, який назвала «Вредители».

Обвинувальний акт щодо Третяк склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного часу) Кримінального кодексу України, її відсторонили від посади та взяли під варту. У липні 2023 року обвинувальний акт передали до суду, у серпні було перше заідання по справі. Відповідаючи на питання «МедіаПорта», Третяк сказала, що не визнає провини, але не бажає спілкуватися з журналістами.

Джерело

Новости Харькова