«Потрібні ротації та нові люди. Інакше не вистачить на оборону Києва та Харкова» — начштабу «Азову»

Богдан Кротевич наголосив на необхідності ротації на передовій.

Захисникам потрібна ротація.

Начальник штабу бригади «Азов» Богдан Кротевич (позивний «Тавр») наполягає на тому, що українській армії необхідно провести поповнення й відприавти на ротацію захисників, які два роки боронять Україну. Це необхідно, аби гідно продовжувати оборону від росіян.

«Якщо зараз не вистачає військ, щоб змінити бригади, які по року стоять на передовій, то у нас точно не буде військ для оборони Києва, Харкова і так далі. Це потрібно розуміти, якщо ми зараз не можемо провести ротацію військ», — зазначив Кротевич у програмі «Тема з Мосейчук», пише LIGA.net.

«Тавр» наполягає, що фронту потрібні високовмотивовані захисники. Тільки мотивація йти на фронт, а не гроші, захистять Україну.

«У нас в армії є бізнесмени та мільйонери, які воюють. Так, гроші є одним з інструментів, який дозволяє солдатам краще воювати і думати, що його родина забезпечена. Але основна мотивація — це захист країни», — сказав Кротевич.

За його словами, дії Росії важко передбачити. На фронт вона посилає підготовлені бригади (те, що відбувається на кордоні — «трохи інше»), перекидання підрозділів з одних ділянок на інші не є для неї проблемою.

Як писав KharkovNEWS.info, у підрозділів ЗСУ на Куп’янському напрямку не вистачає артилерійських снарядів. Росіяни мають також велику перевагу в особовому складі.

Джерело

Новости Харькова