Пошкоджені під час війни: у Харківській міськраді назвали об’єкти, які перевірять у першу чергу

Багатоквартирних будинків у переліку на першочергове обстеження дуже мало.

Департамент ЖКГ Харківської міськради затвердив план з обстеження об’єктів, які постраждали під час повномасштабної війни. 

У плані робіт на найближчі два місяці — понад 100 об`єктів у різних районах Харкова, причому багато будівель перебувають у приватній власності. Роботи мають виконати до кінця вересня. Усі об’єкти, наявні в переліку, мають обстежити першочергово, у них перевірять основні конструктивні елементи та внутрішні мережі.

Обстеження будуть проводити 9 районних комісій з обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерації, які на початку літа створили у місті. Цікаво, що у переліку на обстеження є тільки комунальні об’єкти, будівлі вишів, приватні будинки і кілька багатоповерхівок, але не комунальної форми власності.

Що обстежать у першу чергу:

1. Гуртожитки, їдальні ХНУ ім. Каразіна на пр. Л. Свободи, вул. Циліноградській і вул. О. Яроша.

2. Склади та сховища КП «Ритуал»

3. Багатоквартирний будинок ТОВ «ВАСАКТ» по вул. Киргизькій, 19

5. Промислові будівлі АТ «Завод «Трансзв`язок»

6. Будівлі ПРАТ «Харківавто»

7. Будинки житлового комплексу «Флора 19»

8. Магазин «Золоти вік» на майдані Конституції

9. Садибні забудови у приватному секторі Київського району.

10. Гуртожитки ХНУВС у Слобідському районі

11. Чисельні об`єкти КП «Харківводоканал»

12. Гуртожиток і будівлі КП «Міськелектротранссервіс»

13. Будинок по вул. Дарвіна, 20, який перебуває у приватній власності

14. Споруди КП «ХТМ».

Інформацію про конкретну дату та час обстеження за адресами обіцяють надавати додатково. За детальною інформацією необхідно звертатись до Департаменту житлового-комунального господарства Харківської міської ради за телефоном: +38 (067) 400 19 00.

Нагадаємо, у Харкові створили 18 комісій, які будуть обстежувати пошкоджені за час повномасштабної війни будинки, аби мешканці могли отримати компенсацію за державною програмою «єВідновлення». У кожному районі створено по дві комісії. Відповідний наказ підписав перший заступник директора департаменту ЖКГ міськради Олексій Богач. До складу комісій увійшли тільки чиновники, представники адміністрацій, співробітники комунальних підприємств, представників громадського сектору у них немає.

Джерело

Новости Харькова