Понад 100 жителів Харківської області отримають шість мільйонів гривень на ремонт

Кошти перераховують на картки, зняти їх не можна.

Жителі Харківської області починають отримувати гроші від держави за зруйноване під час повномасштабної війни житло.

Дозвіл на отримання грошей за програмою єВідновлення отримали 108 мешканців, повідомили у ХОВА. Загальна сума компенсацій за цими заявами становить 6 млн 589 тисяч гривень.

«Кошти на ремонт домівок, які пошкоджені через військову агресію рф, вже отримують жителі Ізюмського, Красноградського, Куп’янського, Лозівського, Харківського, Чугуївського районів», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

На даний час до Реєстру пошкодженого або зруйнованого майна вже надійшли 8411 заяв від мешканців Харківщини, через застосунок «Дія» та ЦНАПи жителі області надали 99 758 повідомлень про руйнування майна.

 

За словами начальника ХОВА, комісіям треба пришвидшити роботу, аби люди отримували кошти.

Як писав KharkovNEWS.info, програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. Компенсацію можуть надати лише тим мешканцям, які мають пошкоджене через війну майно. Для власників повністю зруйнованих будинків, що не підлягають відновленню, уряд розробляє іншу програму.

Максимальна сума, яку можна отримати за цією програмою, складе 200 000 гривень. Гроші на ремонт домівок потрібно витратити протягом року. Їх перерахують на віртуальні картки. У Харкові міськрада оголосила про старт програми «єВідновлення» 23 травня. Наприкінці червня у місті сформували комісії, які будуть обстежувати житло. На даний момент відомо, що через Росію у Харкові без житла залишились 150 000 людей, тією чи іншою мірою пошкоджені 500 будинків.

Житель Ізюму став першим отримувачем коштів на відновлення житла у Харківській області.

Джерело

Новости Харькова