Помер поліцейський із Харківщини, який отримав поранення у бою з окупантами

Сергій Філоненко переніс 30 операцій.

Поліцейський отримав поранення, коли рятував побратима.

Уночі 25 серпня помер капітан поліції Сергій Філоненко. Він служив інспектором сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції №3.

У березні 2022 року біля села Карасівка Золочівської громади (Богодухівський район) Сергій Філоненко разом із військовими Збройних сил України знищив три танки російських окупантів. По танках ударили з протитанкового ракетного комплексу. У той день поліцейський був поранений. Він проходив лікування більше ніж рік.

«На лінії вогню Сергій витягнув на собі пораненого бійця та отримав рокове поранення. Поліцейський мужньо боровся за життя та переніс десятки операцій, але останню його серце не витримало… Щирі співчуття рідним та близьким. Спи спокійно, Герою. Ми продовжуємо твою справу у боротьбі за Перемогу!», — зазначили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За інформацією Золочівської селищної ради, Сергій Філоненко переніс близько 30 важких операцій. У нього залишилася дружина, маленькі син і донька та батьки.

Як писав KharkovNEWS.info, 8 серпня у вінницькій лікарні помер військовий із Харківської області Олександр Лесковець. Він отримав важкі поранення на війні. Попрощалися із захисником 17 серпня у селі Високопілля.

Джерело

Новости Харькова