Підозрювану у розтратах харківську чиновницю відправили під домашній арешт

Суд обрав запобіжний захід колишній чиновниці та засновнику комп'ютерної академії.

Вікторію Грецьку-Миргородську та Віталія Зайцева підозрюють у заволодінні трьома мільйонами гривень із бюджету Харкова.

25 вересня Московський районний суд Харкова обрав міру запобіжного заходу колишній директорці управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міської ради Вікторії Грецькій-Мирогородській та засновнику комп’ютерної академії «ШАГ» Віталію Зайцеву. Обох підозрюваних відправили під нічний домашній арешт на 60 діб. Підозрювані не мають права виходити з дому у період із 21:00 до 7:00. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Як писав KharkovNEWS.info, СБУ викрила схему заволодіння коштами міського бюджету, яку придумала Вікторія Грецька-Миргородська та Віталій Зайцев. Завдана шкода склала понад три мільйони гривень.

За даними слідства, підприємець мав розробити пакет програмного забезпечення для безпілотників, чиновниця — купити це програмне забезпечення за гроші з бюджету. Однак слідчі встановили, що міській владі воно не було потрібно, оскільки жодного безпілотника на балансі міськради немає. Про допомогу ЗСУ також не йшлося. Чиновниця вирішила не проводити аукціону та одразу перерахувала бюджетні кошти на рахунок фізичної особи-підприємця. На майно Грецької-Миргородської наклали арешт.

Нагадаємо, влітку стало відомо, що департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради та його управління витратили під час війни десять мільйонів гривень. Харків купляв кепки за ціною від 800 до 850 гривень, світшоти від 1250 до 1500 гривень, блокноти по 650 гривень і павербанки по 1600 гривень.

Після цього мер Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження щодо проведення перевірки в управлінні інноваційного розвитку та іміджевих проєктів департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради. 

Директорку управління Вікторію Грецьку-Миргородську відсторонили від виконання службових обов’язків. У серпні реорганізували управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту. Його приєднали до цього департаменту. Наразі Грецька Миргородська хоче поновитися на посаді.

Віталій Зайцев донедавна був керівником «Шагу». Під час війни комп’ютерна академія «Шаг» працювала на території Росії. 4 вересня на Зайцев обійняв посаду ректора Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», однак 15 вересня цю посаду обійняв директор департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Олексій Литвинов.

Джерело

Новости Харькова