Під час ремонту військової частини в Харкові завищили ціни — ХАЦ

Житлові будинки в Харкові відновлювали за менші гроші.

Фірма “Проектний альянс” ексчиновника збільшила вартість матеріалів під час ремонту військової частини.

Так вважають аналітики «Харківського антикорупційного центру», що порівняли витрати на ремонт військового об’єкту з видатками на відновлення звичайного будинку.

У грудні 2022 року в актах щодо ремонту покрівлі в одній з військових частин “Проектний альянс” зазначив вартість тонни оцинкованої сталі товщиною 0,5 мм у 108 800 гривень, а верхнього шару євроруберойду — в 242 гривні за квадратний метр. Та ж сама фірма у листопаді 2022 року після ремонту багатоповерхового будинку по проспекту Героїв Харкова, 292, купляла метр верхнього шару євроруберойда усього за 133 гривні за квадратний метр, а тонну листової оцинкованої сталі товщиною 0,5 мм — за 65 943 гривні, тобто, в 3,5 разів дешевше.

«На сьогоднішній день вартість верхнього шару руберойду у магазинах становить 100-150 гривень за квадратний метр, а вартість тонни оцинкованої сталі 0,5 мм становить 75-78 000 гривень», — перевірили в ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська міська рада не витратить 63 мільйони на квіти і газони

За останній рік  “Проектний альянс” без проведення торгів за секретними цінами отримав від Харківської ОВА на будівництво об`єктів територіальної оборони близько пів мільярда гривень. Переплати з бюджету можуть сягнути десятків мільйонів гривень, вважають аналітики.

Директором ТОВ “Проектний альянс” є екскерівник обласного Департаменту економіки і міжнародних відносин Андрій Колос. Також серед засновників фірми фігурують людина з оточення віцемера Андрія Руденка Вікторія Письмак , Олександр Сорочинський — ексдиректор забудовника “Туркіш Девелопмент” та Наталя Тичиніна, яка працювала у страховому бізнесі. 

Джерело

Новости Харькова