Під час ремонту дороги на деокупованій Харківщині вкрали майже 800 000 гривень

Керівнику контракту підприємства-підрядника оголосили підозру.

Під час війни чоловік завищити ремонт автошляху, чим завдав збитків державі.

29 січня слідчі оголосили підозру 43-річному керівнику контракту підприємства, яке ремонтувало дорогу Т-21-04 сполученням Харків — Вовчанськ — контрольно-пропускний пункт «Чугунівка» у Харківській області. Ремонт проводили у жовтні 2022 року. Гроші на ремонт надавали із державного бюджету. За даними слідства, чоловік завищив у документації обсяги та вартість ремонту, у документі поставив свій підпис. Підряднику безпідставно перерахували майже 800 000 гривень.

«Підозрюваний, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс в акти виконаних робіт завідомо недостовірні відомості, завищивши обсяги і вартість. Так, обсяги фактично виконаних будівельних робіт по влаштуванню вирівнюючого шару із асфальтобетонної суміші не відповідають тим, які внесені до актів виконаних робіт», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, підозрюваний — уродженець Хмельниччини, працює на керівній посаді у підприємстві з 2019 року.

Підозру керівнику оголосили за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах, складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років та з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, харківський підприємець обдурив університет на 650 000 гривень. Під час ремонту даху чоловік завищив кошторис на 650 000 гривень.

Джерело

Новости Харькова