Палац культури на Харківщині, у який влучила ракета, зможуть відновити

У Лозовій готуються до розробки проєктної документації.

Лозівська міська рада отримала результати технічного звіту щодо стану будівлі Палацу культури, в яку у травні 2022 року влучила російська ракета.

У звіті сказано, що 65% будівлі Палацу культури в Лозовій підлягають відновленню. Мер Лозової Сергій Зеленський провів нараду із фахівцями, де обговорили подальші кроки стосовно відбудови Палацу культури. Зараз розглядається можливість відновлення будівлі до початкового стану за допомогою сучасних будівельних матеріалів. Для того, щоб виготовити проєкт із відбудови, знадобиться рік. Про це повідомили у Лозівській міській раді.

«Наразі готуються до розроблення проєктної документації. На виготовлення проєкту орієнтовно потрібно один рік. Обов’язково передбачать бомбосховище, приміщення для гуртків, обговорять, на скільки глядацьких місць повинна бути концертна зала. Врахують облаштування прилеглої території — площі, фонтану», — розповіли у міськраді.

Лозівська міськрада зазначила, що за наявністю проєкту з відбудови Палацу культури буде шанс отримати кошти для подальшого відновлення цієї будівлі з державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії проти України.

Фото: Лозівська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, удень 20 травня 2022 року російська ракета влучила у Палац культури у Лозовій. Будівля була частково зруйнована, горів утеплювач покрівлі. Постраждали восьмеро людей, у тому числі дитина. Загальні збитки через ракетний удар 20 травня склали 800 мільйонів гривень, це майже річний бюджет Лозівської громади.

У квітні 2023 року Лозівська міськрада виділила понад 1,5 мільйона гривень на проведення технічного звіту щодо стану будівлі Палацу культури в Лозовій.

Джерело

Новости Харькова