ООН купила машини для розмінування Харківської області

Машини розроблені у Харкові.

Одну машину уже передали піротехнікам.

Всесвітня продовольча програма ООН купила Харківській області три машини для розмінування, які розроблені у Харкові. Вартість однієї такої машини складає 5,6 мільйона гривень, аналог машини за кордоном коштує від 500 000 євро. Одна машина уже пройшла тестування, її передали до піротехнічних підрозділів FSD (Швейцарський фонд із протимінної діяльності). Ще дві машини наразі виготовляють. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації. 

«Розробка та виготовлення таких машин для розмінування — позитивний приклад співпраці бізнесу, держави і міжнародних партнерів, створення конкурентоспроможної продукції українського виробництва», — сказав під час передачі машини заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний. 

За інформацією ХОВА, машина для підготовки ґрунту до розмінування дуже проста у користуванні, її можна оперативно ремонтувати.

«Вдячний нашим постійним партнерам з Всесвітньої продовольчої програми ООН, FAO та FSD за підсилення піротехнічних підрозділів, пришвидшення темпів розмінування Харківщини та довіру до українського виробника. Харківщина — один із найбільш замінованих регіонів України, тож цей напрямок роботи пріоритетний для нашої області», — зазначив заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області першочергового розмінування потребують 190 000 гектарів сільгоспугідь. До переліку регіонів, де проводитимуть першочергове розмінування, увійшли вісім.

Джерело

Новости Харькова