Окупанти застигли в передмісті Куп’янська

Стратегія російських військ на Куп’янському напрямку провалилася.

На Куп’янському напрямку російські війська зосередили значні сили та активно обстрілюють з артилерії українські позиції.

Натомість ЗСУ добре тримаються, а стратегія росіян провалилася.

Про це в етері національного телемарафону повідомив майор 103-ї бригади ТрО Збройних Сил України Олександр Ганущин.

«Стара їхня стратегія рухатися вниз лівим берегом річки Оскіл, вона вже давно прогальмувала, тобто, починаючи з січня, вони просунулися раптом на два чи три населені пункти і зараз в передмісті Куп’янська застигли вже тривалий час», — розповів майор.

Військовослужбовець додав, що ситуація на Куп’янському напрямку фронту сьогодні нагадує Бахмут зразка липня – серпня минулого року.

«Ворог тут зосередив значні сили. Не стільки в напрямку на Куп’янщину, скільки в напрямку з Кремінної на Лиман. По суті, вони другі за вагою, за можливостями, за особовим складом після напрямку, де він (ворог — ред.) борониться від нас на півдні. Ворог не шкодує на цьому напрямку боєприпаси, створює максимально незручні умови своїм артилерійським вогнем. Але лінія фронту тут тримається вже тривалий час. Підтверджується інформація про те, що такі дії ворога зумовлені тим, що він думає, що ми сюди відтягнемо сили з південного напрямку, де зараз відбуваються наступальні дії», — повідомив Олександр Ганущин.

Водночас військовий впевнений, що на цьогорічний Бахмут Куп’янськ не перетвориться.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни тричі пробували йти в атаку на Лимано-Куп’янському напрямку

Джерело

Новости Харькова