Окупанти намагались наступати на Харківщині

Росіяни обстрілювали населені пункти і позиції ЗСУ з великокаліберної зброї.

Окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському напрмяку. Сукупно по всій лінії фронту ЗСУ відбили за минулу добу більше 60 атак.

Як повідомили в Генштабі, на Куп’янському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік Синьківки (село на північний схід від Куп’янська), а також здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Куп’янськ і Табаївка.

На Слобожанському напрямку оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Окупанти обстрілювали деокуповані населені пункти у Вовчанській, Дергачівській і Куп’янській громадах.

«На Харківщині під вогневий вплив потрапили понад 15 районів населених пунктів. Серед них — Лобанівка, Малі Проходи, Липці, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Мілове, Петро-Іванівка та Рідкодуб», — повідомляє Генштаб.

Нагадаємо, бойові дії йдуть приблизно за 17 кілометрів на північ від Куп’янська. Основні атаки противника зосереджені в районі сел Гряниківка і Масютівка. За інформацією Міноборони, на куп’янсько-лиманському напрямку останніми тижнями ворог намагається активізуватися і завдає найбільше артилерійських обстрілів.

Джерело

Новости Харькова